The Passion of the Christ

Av: Administrator
06/04-2004

"I år vil kanskje påskens evangelium bli forkynt bedre i kinosalene enn i kirkene!"


Det er menighetens hovedpastor Erhard Hermansen som sier dette. Etter å ha sett filmen "The Passion of the Christ" er han overbevist om at det vil være vanskelig å forkynne påskens evangelium klarere og bedre enn nettopp slik vi opplever det i filmen. Han er full av lovord om filmen, og hans oppfordring er klar "Benytt muligheten denne påsken til å oppleve påskens store drama. Gå å se filmen!"

"Det er en storslått film, som på en sann, bibeltro og usminket måte viser oss påskens evangelium slik vi møter det i evangeliene. Mel Gibsen har fått Jesus ut av den romantiske glansbildetilstanden han så ofte havner i. Vi bruker korset som smykke, veggpynt eller et fint bilde. Mel Gibsen viser oss hvilket torturredskap det virkelig var", sier Hermansen.

"Jeg var svært spent, ikke minst på bakgrunn av den mediaomtale filmen har fått, men filmen grep meg. Jeg ble igjen, og kanskje sterkere enn ellers grepet av dette at Jesus virkelig gjennomgikk dette for min skyld", fortsetter han.

Mel Gibson har laget en film som i følge ham selv er en film om tro, håp, kjærlighet og tilgivelse. Han sier "Jesus døde for hele menneskeheten. Det er på tide vi vender oss tilbake til dette grunnleggende budskapet". Mel Gibsen, kjent skuespiller fra en lang rekke Hollywood produksjoner sier "Jeg kjente Herren jobbet gjennom meg under innspillingen av filmen. Jeg dirigerte bare trafikken. Håpet mitt er at filmen har evangelisk makt", og så skjedde det også at skuespillere under innspilling tok imot Jesus Kristus. Flere både i inn- og utland har tatt imot Jesus Kristus, tidligere begåtte forbrytelser er blitt innrømmet.

Filmen tar for seg de tolv siste timene i Jesus' liv. Den starter med et bibelsitat fra Jesaja 53 hvor det fortelles om Jesus som skal komme. I Jesaja 53 leser vi også de kjente versene "Men han ble såret for våre overtredelser, og knust for våre misgjerninger, straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom". Det er på bakgrunn av denne teksten og skildringen av Jesu lidelse i evangeliene Mel Gibsen har laget denne filmen.

Filmen begynner i Getsemane. Jesus fra Nasaret sitter i bønn etter "det siste måltid". Her blir han forrådt av Judas Iskariot, arrestert og brakt til Jerusalem by hvor fariseernes ledere anklager ham for blasfemi. Jesus dømmes til døden.

I filmen bringes Jesus så inn for Pontius Pilatus, den romerske guvernøren i Palestina. Pilatus innser at han står foran en politisk konflikt, og henviser til Kong Herodes. Herodes delegerer saken tilbake til Pilatus, som gir den jødiske folkemengden valget mellom Jesus og forbryteren Barrabas. Folket velger å sette Barrabas fri og la Jesus dø.

Jesus overlates til de romerske soldatene som pisker ham til blods. Igjen stiller Pilatus Jesus foran folket og spør; "er ikke dette nok?". Det er det ikke for jødene, og derved må Pilatus beordre soldatene til å følge folkets ønsker.

Dette er Mel Gibsons store prosjekt som fokuserer på Jesu siste timer, ikke hele hans liv. Filmen gir et sterkt inntrykk av Jesu lidelse, og de mentale påkjenninger han gjennomgår under rettssaken, og på korset der han gjør bot for alle menneskers synder

Erhard Hermansen er svært positiv til filmen i seg selv, men tror også den gir uante muligheter når det gjelder å presentere evangeliet for det norske folk. "I disse dager diskuteres filmen i alt fra RedaksjonEN på NRK til lederplass i VG. Det gir de kristne store muligheter. Alle har hørt om filmen, alle har meninger, kanskje sjansen til å dele et personlig vitnesbyrd for den som har opplevd livet sammen med Jesus Kristus er bedre enn noen gang før" sier han.

"Hvert år kjenner jeg hvordan tårene presser på i det vi i kirkene leser påskens evangelium. I år ble det ekstra sterkt for meg, og mer spesielt enn noen gang", avslutter Erhard Hermansen

"The Passion of the Christ" trailer
http://www.thepassionofthechrist.com/trailers/

"The Passion of the Christ" offisielle hjemmeside
http://www.thepassionofthechrist.com/splash.htm