«I BEGYNNELSEN VAR ORDET»

Av: Administrator
04/02-2012

Laurdag 11. februar kan du få med deg forestillingen ”I begynnelsen var ordet” i Herøy Frikyrkje. I begynnelsen var ordet er en forestilling der utdrag av Johannesevangeliet blir formidlet gjennom fortellerkunst, dramatiske innslag, enkle symbolhandlinger og gitarmusikk. Tekstene er hentet fra den nye Bibeloversettelsen til Det norske Bibelselskap. Forestillingen er støttet av Det norske Bibelselskap og stiftelsen Areopagos.


Kjell Y Riise, festivalsjef i Tromsø internasjonale kirkefestival sier dette om forestillingen; "Den profesjonelle fortelleren Birgitte Bjørnstad Sæbø har sammen med gitaristen Ulla Käll laget en vakker forestilling, hvor Johannesevangeliets tekst blir fortalt frabegynnelse til slutt. Uten mange ytre effekter, og med gitarspillet dels som akkompagnement og dels som mellomspill underveis, ble dette en minneverdig opplevelse i Tromsdalen kirke. De kjente bibeltekstene blir som nye takket være dyktig formidling.”

Kirkemusiker Hans Olav S Baden i Holmlia kirke sier; "I begynnelsen var ordet er en særdeles vakker forestilling med en bevisst gjennomarbeidet veksling mellom ord og musikk. Med aktiv bruk av rommet og enkle symbolhandlinger gis teksten nye dimensjoner."

Ulla Käll er kjent for mange gjennom retreater, Taizégudstjenester og gjennom kveldsopplegget «Smak av retreat» som hun har reist rundt med i store deler av landet. Hun er gitarist og jobber ved Kulturskolen i Fredrikstad. Hun har gitt ut CD’ene: "Som i et speil", sammen med Tor Selmer og Svein Egil Skotte, "I en gåte", ”Tillit på jorden”, sanger fra Taize og gitt ut boka "For livets skyld".

Birgitte Bjørnstad Sæbø er kjent for mange som forteller, musiker og kursholder innen blant annet fortelling og tekstformidling. Hun har hatt to forestillinger inne i Den kulturelle skolesekken og har turnert i flere fylker. I 2003 fikk hun Bibelprisen for forestillingen "Bare smågutter, men..." og i 2006 fikk hun Emmausprisen i kategori "Årets beste norske bok for voksne" for boken "De store ordene". Hun jobber også deltid på praktikum på Menighetsfakultetet.

Sist høst kom bibelselskapets nye bibeloversettelse og dette blir en flott mulighet til å bli kjent med den nye bibeloversettelsen.

Dette er en forestilling du må få med deg!

Frikyrkja