DEN HEMMELIGE INGREDIENSEN

Av: Administrator
25/12-2018

Jesaja 9:6:
For et barn er oss født,
en sønn er oss gitt.
Herreveldet er lagt på hans skulder.
Han har fått navnet
Underfull rådgiver, Veldig Gud,
Evig far, Fredsfyrste.


Ungdomsarbeider Daniel Oviedo Ibarra

I løpet av de 2 årene jeg har bodd i Norge har jeg blitt veldig imponert over baketradisjonene her i Norge. Jeg som er colombianer hadde ikke klart å ha kontroll på alle de ingrediensene som trengs for å lage for eksempel bløtkake.

Når jeg skal bake noe, må jeg ha alle ingrediensene klare, men jeg må også ha en oppskrift å følge. Hvis vi ikke vet mengder og fremgangsmåte blir ikke sluttproduktet slik vi vil.

Jeg har alltid likt å prøve å forstå Guds relasjon med oss gjennom dagligdagse gjøremål.

I store deler av vår vakre verden er det mange som lider grunnet kriminalitet, krig, korrupsjon, depresjon, fattigdom, osv. Derfor er det ikke vanskelig å forstå at mange ikke tror på en Gud som elsker alle like høyt.

Mange jobber for å endre verdens problemer, og skape likhet og fred. Kanskje vi har glemt å lese oppskriften for å finne denne evigvarende freden som ikke tar slutt. Jeg mener ikke pepperkakeoppskriften, men bibelen, Guds ord til oss.

Vi kan nevne hundrevis av gode kvaliteter som Gud har; stor, god, mektig, skaper. Han skapte verden og ga oss ansvar for den og for å leve i fred med vår neste. Dessverre har vi ikke fulgt den planen, men alt er ikke negativt. Det er noe utrolig med alt dette. Gud sendte sin sønn for å vaske vekk våre synder. Jesus er vår hemmelige ingrediens for leve i Guds fred.

Johannes 14:27: Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Gjennom sitt ord gir Gud oss oppskriften vi trenger og den hemmelige ingrediensen.

Denne jula vil jeg oppfordre alle til å følge oppskriften, ikke bare på kjøkkenet, men i alle livets øyeblikk. Og ikke hold den hemmelige ingrediensen hemmelig: Del Ham med alle på din vei. Bruk Jesus i alt du gjør og lager.

God Jul!

Daniel Oviedo,

Ungdomsarbeider i Herøy frikyrkje