Kjærlighet uten grenser!

Av: Erhard Hermansen
24/12-2004

I et kjent ordtak heter det "den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves". Men, av og til kjennes det slett ikke slik. Alt vi ventet og håpet på, lengtet etter og drømte om, kom aldri og ble ikke noe av.


Heldigvis, det beste trenger vi ikke vente på, vi har det allerede! For hør hva profeten Jesaja lovet allerede i det gamle testamentet "Et barn er oss født, en sønn er oss gitt, Herreveldet er lagt på hans skulder, og hans navn skal være: Underfull Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far og Fredsfyrste. Så skal herreveldet bli stort og freden uten ende over Davids trone og hans kongerike".

Dette barnet ble født, i en liten skitten stall, i den lille byen Betlehem, hos vanlige mennesker! Men han var konge, ja den største! Han var Herre, og fredens fyrste! Han var Guds sønn, og håpet for menneskene!

I advent venter vi på å få feire det som allerede har skjedd. Bursdagen til verdens frelser, han som kom for å gi hvert menneske evig liv. Ja han sa selv "Jeg er veien, sannheten og livet, ingen kommer til Faderen uten gjennom meg"

Alf Prøysen skrev i 1951 sin Julekveldsvise på oppfordringen fra "Magasinet for alle". Oppfordringen lød "få med hele juleevangeliet i folkelig form og norske omgivelser". Julekveldsvisa er blir kjent og kjær, og god og fin er den. Alf Prøysen åpner sin sang med oppfordringen "Nå har vi vaske golvet og vi har børi ved, og vi har sett opp fuggelband og vi har pynte tre. Nå sett vi øss og hvile og puste på ei stund, imens je rugge vogga, så bror din får en blund". Det er godt å puste ut, og når vi setter oss ned denne jula håper jeg det er mer enn vanlig fred som senker seg over bygdene våre. Jeg håper Guds fred får senke seg over hvert hus denne jula!

Slik at ikke all vasking og baking, handling og julekort tar fokus bort fra julens virkelige glede, Jesus Kristus! Han er det store midtpunkt, og han ønsker å møte oss.

Det finnes ulike typer kjærlighet, som kjærlighet mellom venner eller ektefeller. Det viktigste med venner er at de er trofaste, at du kan være deg selv og stole på dem. Kjærligheten mellom ektefeller skal være dyp og inderlig. Det at to mennesker har hverandre for alltid, at de kan være seg selv, finne respekt og forståelse, at du har en du kan stole hundre prosent på, er kjærlighet!

Men den virkelig store kjærlighet er fra Gud, og er evig! Johannes skriver slik i Bibelen "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv".

Det er kjærlighet! Jula handler om Guds kjærlighet til menneskene. Gud forteller oss "Med evig kjærlighet har jeg elsket dere", dette er grenseløs kjærlighet! Det var derfor Jesus kom og ble vår bror. Han kom for å frelse! Han kom slik at alle som tror på denne kjærligheten skal ha evig liv. Guds kjærlighet til verden er enorm. Den får selv kjærlighet mellom venner og ektefeller til å blekne.

Jesus er en levende realitet, og Han er beviset på Guds kjærlighet. Når julen ringes inn, og vi samles for å feire dette uendelige store, at Jesus julenatt ble menneske og åpnet veien til Gud, er min bønn at hver eneste av oss skal ta imot denne store kjærlighet fra Gud, den største gave som noen gang er blitt gitt. Når Jesus Kristus kom ble han vår bror, vår venn, verdens lys og vår frelser. Jeg håper vi alle vil satse på denne kjærligheten! God Jul!

Pastor Erhard Hermansen

Andakten er hentet fra Vestlandsnytt Julenummeret 2004