Bøkenes bok

Av: Erhard Hermansen
27/06-2013

Det er ferietid. Endelig kan jeg ta fatt på bøker som er blitt liggende lenge. Mange gjør som meg og benytter ferien til å lese både en og flere bøker.


"Bibelen er en levende bok. Den begeistret og utfordrer, avslører og viser vei" skriver pastor Erhard Hermansen i andakten i Vestlandsnytt.

Vi er heldige og har et lite "bibliotek" hjemme i huset. Her har vi mange gode bøker. Men en bok skiller seg fra de andre, en bok vi regelmessig leser i, og derfor vil jeg komme med en bokanbefaling.

Bøkenes bok blir den kalt og den topper bestselgerlistene år etter år.

Her er det intriger og mord, romantikk og store og heltemodige bragder. Jeg både gråter, smiler og ler når jeg leser i den. Den fyller meg med en ubeskrivelig takknemlighet. Å lese i bøkenes bok er nesten som å gå på skattejakt, jeg finner stadig noe nytt, uendelig verdifullt.

Det sterkeste er likevel den oppofrende kjærligheten som møter meg når jeg blir kjent med hovedpersonen i boka. Ikke bare overfor dem han møtte den gang, men også i dag, nå, overfor meg.

Bøkenes bok er ikke en vanlig bok, bøkenes bok er mye mer enn det. Derfor er bøkenes bok, bibelen, min bokanbefaling til deg!

Omtrent midtveis kommer boka selv med sin egen bokomtale når det i salme 119.105 står "Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti".

Bibelen er en levende bok. Den begeistret og utfordrer, avslører og viser vei.

Her møter jeg universets skaper som jeg får kalle min Far, verdens frelser og min redningsmann, og Den Hellige Ånd som hjelper meg og veileder meg. Her finner jeg svarene på de store og avgjørende spørsmålene i livet, og forklaringen på hva som er meningen med livet mitt.

Bøkenes bok, bibelen, vil også gi deg svar. Derfor anbefaler jeg deg boken til daglig lesing.

La meg avslutte med det verset som sies å oppsummere alt, i det som kalles "den lille bibel" fra Joh. 3.16 "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv".

Andakten stod i Vestlandsnytt fredag 28.6.2013