"Alle mann på dekk!"
- nytt nummer av månedsmagasinet.

Av: Administrator
06/05-2009

Les det nye nummeret av månedsmagasinet med mellom anna barne- og ungdomspastor Geir M. Lande sin artikkel "Alle mann på dekk", ein presentasjon av Lisje-Frik, Baluba og Tutti Frutti, ein kort artikkel etter konfirmasjonsdagen i Herøy Frikyrkje, nytt om barnegospeltreff og SEVEN konsert, samt sist nytt om utbygging av Frikyrkja.


Konfirmantar i Herøy Frikyrkje på konfirmasjonsdagen 26.4.2009. Frå venstre barne- og ungdomspastor Geir M. Lande, Sara Elisabeth Lindal, Ole-Martin Goksøyr, Amalie Smoge Sævik, Emil Storøy, Tomine Sævik, Jan Olav Voldsund, Hilde Katrin Kvalsvik og ettåri

Les månedsmagasinet

"Våren er her, med hint om sommer. Blomster og ugress vokser og det blir vanskeligere og vanskeligere å forklare leggetid med at det er natt snart. For det er jo så lyst ute. Her ute ved kysten blir den ene båten etter den andre gjort klar til en ny sesong. Ja selv en landkrabbe som meg har allerede vært med å pussa båt, og klarer å "kjøre" båt sånn nogenlunde. Men det tar visst lang tid å lære å bli skikkelig sjøvant...

På årsmøtet i februar sammenlignet jeg menigheten med en båt. Vi som hører til er mannskapet. I glede over å ha fått en pastor på plass beskrev jeg tiden som har gått og tiden som ligger foran oss på denne båten. Rederiet vi hører til er Guds rike, og kaptein Jesus er usynlig tilstede i hele mannskapet. Like fullt tror vi på å ha valgte offiserer om bord til å lede virksomheten. Og virksomheten er menneskefiske og redningsaksjoner!

Vi har lagt bak oss en periode med turbulens, skader på båten og usikkerhet blant mannskapet. Noen har forsvunnet og andre har mønstret av. Det er aldri godt når det skjer, samtidig som vi er nødt til å forholde oss til realitetene og prøve å lære av det som ikke gikk slik vi ønsket. Gode sjømenn lærer noe nytt på hvert tokt! Og oppdraget fra rederiet står ved lag. Så nå som vi har fått en 1. styrmann på plass kan vi som mannskap igjen stille opp på dekk og gjøre vår jobb slik at skuta er mest mulig klar.

Konfirmasjonsgudstjenesten ble et godt eksempel på det. Diakonrådet med noen gode hjelpere gjorde en stor innsats inne og ute for å få rydda opp og satt kirka istand. Alle 3 i staben var involvert i planlegging og gjennomføring, og vi hadde Herøy Gospelkor med oss slik at det ble en flott samling for de ca 300(?) som var innom dørene.

La oss alle ta kapteinens ordre på alvor og stille opp på dekk til tjeneste. Det vil alltid være godt arbeid å gjøre både i forberedelse og gjennomføring av tokt. Samme hva slags talent eller krefter du har vil det alltid være behov for foldede hender, gode råd, praktisk innsats, kreative ideer og alle ting som kan være med å løfte opp budskapet om Jesus som vår frelser og venn! Så til alle der som står på, flott innsats! Er det noe dere opplever mangler eller kan bli bedre på deres plass - nøl ikke med å si i fra. Og til deg som er usikker på din plass eller ikke synes du har funnet den - snakk med noen av oss på dekk, det er plasser til alle og kaptein Jesus har en egen plass til akkurat deg i sitt mannskap!

Les månedsmagasinet