Påsketid er nådetid!

Av: Erhard Hermansen
25/03-2018

Gjennom tenårene var det påskeleir på Fjelltun i Drangedal som gjaldt, hvert eneste år. Spenningen var stor når siste leirkvelden kom, vitnekvelden. Hvem ville ta ordet? Jeg husker hvordan jeg bladde i Bibelen, ville ha «mitt» bibelvers å dele. Jeg, som så mange andre, landet på Jesaja 41.10 «Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd»


Med åra har stadig flere av Bibelens vers blitt mine, «gullkorn» som jeg trenger i hverdagen, for Guds ord er levende og virkekraftig. Det er derfor jeg er så glad i det. Det møter meg midt i livet, akkurat der jeg er.

Det er påsketid, og jeg vil minne om ett av mine favorittord: «tetelestai», ordet Jesus sa på korset like før han døde og som betyr det er fullbrakt (Joh. 19.30). Det Jesus gjorde var nok - for meg og deg og alle mennesker. Jesus ofret sitt eget liv for å gi oss liv. Bare han som ikke hadde synd, kunne bære verdens synd på sine skuldre. «Han gjorde alt, eg skal ingenting gjera» skrev Sigvart Engeseth i en av sine salmer. Det er nåde.

Påsketid er nådetid.