Pastorpraksis i Herøy

Av: Administrator
19/02-2017

Nikolai Sundklakk som studerer praktisk teologi og ledelse hadde i januar og februar tre uker praksis i Herøy Frikyrkje. I løpet av praksisperioden fikk han prøve seg i ulike oppgaver og ellers følge arbeidet i en lokalmenighet fra uke til uke. Vi spurte Nikolai om hvorfor han begynte å studere teologi og hvordan han selv har opplevd praksistiden.


Nikolai Sundklakk som hadde praksis i Herøy i januar og februar takker for den fine velkomsten han fikk i Herøy Frikyrkje.

Litt kort om deg selv.
- Jeg er fra Ålesund, men bor i Oslo hvor jeg tar en bachelor i praktisk teologi og ledelse ved NLA Høgskolen i Staffeldtsgate. I den anledning hadde jeg praksis i Herøy. Det var min far som tipset meg om menigheten. Jeg søkte tre plasser, Bergen, Trondheim og Herøy, men bestemte meg for å ta Herøy siden det var der jeg fikk det mest positive svaret. 

Hva var det som gjorde at du begynte å studere teologi?
- Jeg begynte på teologi etter to år på Bildøy Bibelskole. Hadde egentlig tenkt å bli regissør, men mistet litt motivasjonen. Det var vanskelig å komme inn på skolene og de private alternativene var for dyre. Jeg kom til et veikryss hvor jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Jeg overhørte en samtale om noen som snakket om teologi, Ja!, tenkte jeg, det vil jeg studere. Tanken om å bli pastor engang i fremtiden slo meg. Jeg tror det var Gud som ledet meg dit, hadde ikke jeg hatt filminteressen så hadde jeg ikke havnet på Bildøy og til slutt teologistudier. Etter studiene er jeg veldig åpen, jobber i den menigheten som kan tilby meg arbeid, ser for meg å starte med ungdom og deretter skaffe meg erfaring før eventuelt en pastorjobb. 

Hva har du lært gjennom ukene I Herøy?
- Ukene i Herøy har vært svært lærerike. Jeg har undervist konfirmanter, holdt flere andakter både for unge og eldre og fått andakt på trykk i Vestlansnytt. Jeg har også fått æren av å preke på fellesgudstjeneste i Den norske Kirke samt være turleder på Impuls. Jeg har virkelig fått ett innblikk i hvordan en menighet driftes og hvordan hverdagen til en pastor er.

Har du et bibelord som betyr noe ekstra for deg?
- Her egentlig ingen favorittvers i Bibelen som betyr spesielt mye, men synes Forkynneren 11.1 er morsom. "Kast ditt brød på vannet"