Endelig er boka om Even og Maja her igjen!

Av: Administrator
16/08-2015

Den nye boken Even og Maja handler om to ganske alminnelige barn som går i samme klasse og er naboer i ei middels stor blokk i en norsk by. Historiene om de to åtteåringene har gått landet rundt i årevis, forteller Thea F. Kopperstad.


Thea F. Kopperstad tok initiative til å få gitt ut boka om “Even og Maja” i ny og modernisert form. - Jeg vokste opp med denne boka og ble utrolig glad i den. Jeg følte flere burde få del i disse stykkene, sier Thea F. Kopperstad (foto: Geir Arne Johannesen, Budbæreren)

For fortellingene om Even og Maja ble opprinnelig skrevet for barnesiden "Solsiden" i avisen Vårt Land og utgitt av Vårt Lands forlag i 1979. I den nye utgivelsen av boka, presenteres tjue av de opprinnelige historiene i modernisert og forbedret form. Boken er gitt ut på IKO-forlag i samarbeid med FriBU, etter at FriBUs Thea F. Kopperstad tok kontakt med forfatter Anne Helgesen og spurte om hun kunne være interessert i å gi ut boken på nytt. - Jeg vokste opp med denne boka, og ble utrolig glad i den. Da jeg etter hvert begynte å jobbe med barn, tok jeg med meg de gode historiene om Even og Maja og brukte dem til høytlesning og dramatiseringer. Jeg følte på at flere burde få ta del i disse, og tok til slutt mot til meg og kontaktet Helgesen, forteller Kopperstad.

Helgesen, som har skrevet flere bøker siden, hadde nesten glemt sin første barnebok, helt til Kopperstad tok kontakt. - Historiene var et lite ungdomsopprør fra min side, for jeg syntes alle barneandakter jeg fant var lukkede skriftstykker med to streker under riktig svar. Jeg ville at Bibelens tekster og historier skulle gi gjenklang i alminnelige barns hverdagsliv og fantasier, skriver Helgesens i bokens forord. - Fortellingene i boken kan gjerne suppleres med bibeltekstene vi har foreslått. Deretter gjelder det å gi barna rom. La dem reagere på likheter og ulikheter i tekstene! La dem fabulere! La samtalene leve! Vær åpen for at barnas tanker kan åpne nye perspektiver for deg!, understreker forfatter Anne Helgesen.


Du kan sikre deg boken om Even og Maja i Herøy Frikyrkje. Kjøp den i forbindelse med gudstjenester eller stikk innom kontoret.