TV pastor Egil Svartdahl til Herøy Frikyrkje

Av: Administrator
12/11-2013

19. og 20. november er endelig er TV pastor Egil Svartdahl tilbake i Herøy. Egil Svartdahl er den ettertraktede og folkelige forkynneren som vi kjenner så godt fra TV skjermen. Han er en sterk kommunikator av evangeliet for det moderne mennesket.


Egil Svartdahl

Gjennom programmene “Gudesens konditori”, “Søndagsåpent”, “TV pastoren”, "Pastor på prøve", og dette året med programmet “Reisen hjem” har Egil Svartdahl gjennom mer enn tyve år klart å få det kristne budskap formidlet på en naturlig måte gjennom TV2.

På en enkel og folkelig måte møter Egil Svartdahl mennesker landet rundt, til samtale om livet og troen. Derfor var også Egil Svartdahl den første som mottok “Petter Dass prisen”, en pris som deles ut “til en person eller organisasjon som gjennom sitt arbeid har forent kristen gudstro med folkelighet, på en frodig og folkelig måte”

I fjor kom Egil Svartdahl med boka “Nærbilder” med undertittelen “tv - pastorens bekjennelser”. I boka forteller han sin egen historie. Med utgangspunkt i samtalene han har hatt på tv, tar Egil opp evigaktuelle tema som tilgivelse, trofasthet, håp, forsoning og kjærlighet. Han viser hva disse verdiene betyr for ham selv og for ulike mennesker han har møtt, og hvordan de kan hjelpe oss videre i livet. "I mitt møte med andre mennesker har jeg hatt en enkel filosofi. Hvert menneske, uten unntak, har sin egen livshistorie." sier Egil Svartdahl

På kveldsmøtene i Herøy Frikyrkje deltar Kvit Sektor og Cervix Vocales og det er pastor Erhard Hermansen som leder møtene. Onsdag formiddag inviterer Herøy Frikyrkje til lunsjseminar med tema ”En tid som denne – hvordan formidle evangeliet i en postmorderne tid”.