SAMMEN OM MOBILANDAKT
Andpusten andakt – eller Guds ord for vår tid?

Av: Administrator
14/05-2013


-Meningen er å gi en god mulighet til en stille stund midt i stimet, noe til hjelp for tanken og troen når du har en liten tidslomme i løpet av dagen, sier Karin Holt i Bibelleseringen.

Hun er prosjektleder for nysatsingen Ladepunkt, en nettbasert daglig bibelmeditasjon spesielt designet for mobiltelefon og pc. Frikirken er med og støtter initiativet. (Av; Rolf Ekenes, DELK)


Karin Holt i Bibelleseringen er prosjektledre for Ladepunkt.

-Andakt på mobilen for folk i farta – er ikke det et knefall for tidens turbokristendom og altfor høye tempo?
-Nei, dette er ment som en hjelp til å ta et steg til siden i travelheten og bruke nådetiden godt. Vi håper å nå travle mennesker som trenger en liten mental brems og et bibelord, en refleksjon og en utfordring når det kanskje ikke er mulighet eller tid til å sette seg ned med bibelboka. På bussen, i køen, ved frokostbordet en travel dag, rett før leggetid. Noen nevnte også når du sitter i bilen og venter på grønt lys. Vet ikke helt om det er vår anbefaling, ler Karin Holt.

-Ladepunkt har bare vært oppe et par uker. Har dere fått noen tilbakemeldinger?
-Ja, mange. Å være til stede med Bibelen og en kort andakt på en plattform flere og flere bruker, som mobil og lesebrett, er viktig. Vi er litt stolte av at vi er de første i Norge med et slikt tilbud. Flere av de vi har fått tilbakemelding fra, sier: Godt dere er på plass midt i tiden! Dette er med og endrer litt retning på dagen. En av våre støttespillere, Skolelaget, har mange ungdom og studenter som brukere, de har gitt gode tilbakemeldinger.

-Hvordan fikk dere ideen?
-I Danmark har Bibelleseringen hatt dette tilbudet en stund; de kaller det El Camino, pilegrimsveien. Vi tenker energiforsyning og vil gjerne være en kraftleverandør hvor kilden er Guds Ord, derfor Ladepunkt. Vi får bruke danskenes ide, men har endret den en god del.

-Vil ikke dette kunne føre til at folk slutter å lese Bibelen når de kan få den i kvikk-versjon slik som her?
-Det frykter vi ikke. Dette er noe helt annet enn den jevne bibellesning og fordypning som er vårt hovedengasjement i Bibelleseringen. Dette er ingen erstatning, men et supplement – for å imøtekomme et helt tydelig behov. Vi må som formidlere av verdens viktigste og beste sannhet være til stede der mennesker er, og på den måten de lever. Dessuten tror vi Ladepunkt kan være inspirasjon til å gå dypere inn i Bibelen – når muligheten byr seg til det.

-Hvem har dere med på prosjektet?
-Så langt er det DELK, Frikirken og Laget som er våre støttespillere – og har sine logoer tydelig nederst på både nett- og mobilversjonen. Men vi er i samtale med flere andre organisasjoner og kirkesamfunn som vi regner med blir med etter hvert.

-Hva er din ønske-tilbakemelding fra brukerne?
-Den har vi fått allerede! En dame vi snakket med, sa hun gjerne skulle hatt en nettside med ikke bare et daglig bibelvers, men også noen få kommentarer knyttet til, en refleksjon og en utfordring til henne som kristen. Da vi fortalte om Ladepunkt og hun ble kjent med det, sa hun: Dette er det jeg har lett etter!

I 5. Mosebok står det om ’disse ord som jeg pålegger deg i dag’ at du skal ’snakke om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.’ – Ladepunkt kan kanskje bli en god hjelp når du er ute og går på veien? – Prøv selv på www.ladepunkt.net


ladepunkt.net