Tro som sitter i beina – Jan Rettedal i Herøy Frikyrkje

Av: Administrator
08/02-2012

”Jeg har hevet meg på en ny bølge. Endelig kom den. Jeg har ventet på den lenge….Disippelbølgen. Bølgen som sier at det å tro på Jesus betyr å følge ham, at troen sitter like mye i beina og hendene som i hodet.


Jan Rettedal

Disippelbølgen. Den går jeg for. Den anbefaler jeg. Det er en tvers igjennom sunn bølge. Mange andre bølger er «døgnfluer» som bare gir gode opplevelser, men som ikke skaper sann etterfølgelse og som ikke bygger kristen karakter. ”

Slik skrev Jan Rettedal, menighetsveileder i Frikirken på landsplan, i en adventskalender i 2011. Det er et sitat som beskriver både mannen og hans misjon: Han er en jordnær fyr fra Rogaland, nå bosatt i Fyllingsdalen utenfor Bergen, som alltid har satsa på langtidsvirkende forkynnelse. Han gikk lenge under tittelen ”landsevangelist” og har reist land og strand rundt som forkynner -ja, han har virkelig tatt beina fatt! Men de som har hørt han vet at han ikke høres ut som en evangelist. Han forkynner evangeliet, men han gjør det med lærerens grundighet.

I seinere år har flere og flere blitt kjent med Jan og hans formidling gjennom bøkene ” En som oss” som kom ut i 2008, og den doble boken ”I tenkeboksen - hverdagsbetraktninger” og ”En glad gutt – Muntre historier langs veien” som kom i fjor. Bøkene vitner også Rettedal som en ettertenksom forkynner med dybde og humor.

Jan Rettedal har vært i Herøy mange ganger i neste uke kan du høre ham tale på kveldsmøter, bibeltime og gudstjeneste i Herøy Frikyrkje. Tema for uke er ”Herfra til evigheten”.