Konsert med Torstein Sødal m/band og Tolvtetten

Av: Administrator
05/10-2011

Søndag 23. oktober er det klart for nok en storkonsert i Herøy Frikyrkje. Torstein Sødal er mannen for de store anledninger. Enten du hører han på et fullsatt Bislett Stadion, foran 40.000 ekstatiske publikummere i Moldova, på finalen i Melodi Grand Prix eller en julekonsert, så er dette er en stemme du ikke glemmer.


Sødal er forskalingssnekkeren som gjorde musikken til levebrød, og debuterte med sitt selvtitulerte album i 2008. Nå er han tilbake med et nytt album Our Story.

De siste årene har Sødal vært en av landets mest brukte juleartister, med blant annet turneer med Stille Natt, Hellige Natt og Hanne Krogh. Men hans lidenskap strekker seg langt utover julebudskapet. Sødal har et stort humanitært engasjement, noe som også gjenspeiler seg i enkelte av tekstene i Our Story. Så sent som i april 2011 var han på besøk i Moldova, et land han har viet mye tid de siste åtte årene. Denne gangen har han vært en av ildsjelene for at barnehjemsbarn skulle få sin egen mobile kino. Møtet med barna i Moldova har satt dype spor hos artisten: ? Møtet med barna forandret det meste for meg. Jeg følte for første gang i livet at jeg hadde funnet rett hylle. Jeg kunne utgjøre en forskjell for alle disse ”glemte” barna, sier Torstein Sødal.

Oppvokst i en stor musikalsk familie i Kristiansand, som faktisk klarer å stille med både eget musikkorps og kor, var det kanskje naturlig at Sødal selv skulle velge musikken. Nå kjenner han seg for alvor hjemme, med et album som ikke bare har fokus på den gode melodien, men som også våger å engasjere og fortelle historier. På låten Life Worth Living har han fått med seg det nye stjerneskuddet Anne Takle, også hun frå Sørlandet. I tillegg til Takle, bidrar Ole Edvard Antonsen og den samiske artisten Marie Kvernmo Välkäpää på plata.

Nasjonalskatten Morgenstemning har for første gang fått tekst, og på Morning Mood har Sødal med seg en av Sveriges største stemmer, Myrra Malmberg. Dette spennende svensk?norske samarbeidet løfter fram Griegs melodi, og både utfordrer og begeistrer. Også Kjetil Bjerkestrand, Martin Sjølie, Jörgen Elofsson og Adjoa Skinner er blant de som bidrar med låter på platen, som er spilt inn sammen med Czech National Symphony Orchestra.

Koret Tolvtetten som i år feirer sitt 30 års jubileum og nylig markerte dette med en stor jubileumskonsert på Herøy Kulturhus deltar også på konserten, både med egen avdeling og sammen med Torstein Sødal. Det er klart for nok en storkonsert i Herøy. Forhåndssalg av billetter hos A. Sævik AS og i Frikyrkja.