Andakt og minnemarkering i Frikyrkja kommende lørdag!

Av: Erhard Hermansen
27/07-2011

Kjære venner!

Situasjonen etter bombeangrepet i regjeringskvartalet og massakren på Utøya preger oss alle.

Svært mange er omkommet og mange er livstruende skadet. Det ufattelige og uforståelige har rammet vårt land. Denne tragedien berører oss alle og vil prege og påvirke vår nasjon i lang tid. Vi ser bilder og hører historier som er så grufulle og ubarmhjertige at vi rystes på dypet.


Vi er et land i sorg, og sorgen fører oss sammen.

På årets Visjon og under misjonærkonferansen som jeg deltar på nå har det vært minnemarkeringer.

Vår synodeformann skriver annet sted på hjemmesiden ”Hver enkelt av oss oppfordres til å la denne prøvelsens tid for vårt land, også bli en spesiell bønne og omsorgstid. Vi trenger hverandre, om mulig enda mer enn før. Vi vil ikke la frykt og mistenksomhet prege oss, vi vil bygge våre fellesskap og vårt samfunn på frihet, tillit og åpenhet. Vi vil søke Gud, klage vår nød for Ham, og be om hans omsorg og nærvær hos dem som er så hardt rammet, for vårt lands ledere og for alle som er involvert i det store hjelpearbeidet som vil måtte pågå i lang tid”.

Lørdag samles vi slik vi har gjort gjennom sommeren til andakt i kirken. Kommende lørdag vil vi også markere det som har hendt og som fyller oss alle med dyp sorg. Vi vil som synodeformannen oppfordrer oss til søke Gud, klage vår nød for Ham, og be om hans omsorg og nærvær hos dem som er så hardt rammet, for vårt lands ledere og for alle som er involvert i det store hjelpearbeidet som vil måtte pågå i lang tid.

Håper mange har mulighet til å komme!

Erhard Hermansen , pastor