Om Geir M. Lande

Geir M. Lande er ungdomspastor i Herøy Frikyrkje.

Sammen om oppdraget!
- Frikirkestevne på Kjeldsund

Av: Geir M. Lande
01/06-2011

Søndag ble møtesalen på Kjeldsund Misjonssenter i Herøy fylt til randen med ung og gammel fra de 5 menighetene i Den Evangeliske Lutherske Frikirke på Sunnmøre. Regnet og den sure vinden stoppet ikke liten eller stor fra å ta ut fra Ålesund, Sula, Ørsta, Volda og Herøy.


Ei dyktig sanggruppe fra Herøy deltok på familiesamlinga.

Det hele startet med gudstjeneste hvor ei lovsangsgruppe fra Sula og Frikyrkjekoret fra Ørsta deltok. Øyvind Tonheim som er menighetsarbeider i Ørsta var taler for dagen og Erhard Hermansen, pastor i Herøy ledet gudstjenesten som ble avsluttet med nattverd. En stor søndagsskoleflokk hvor også alle menighetene var representert fylte opp loftsstua på dette gamle flotte handelsstedet til Norsk Misjonsselskap.

”Sammen om oppdraget” er Frikirkens nye motto, og stevnet var planlagt sammen over lang tid. Et felles årlig stevne er en gammel tradisjon som nå ble tatt opp igjen. Og det var mange blant den eldre garde som kunne fortelle om slike treff i gamle dager og det var mange hjertelige gjensyn! Det ble også observert nye vennskap i emning da barna fikk tid til å myldre. De trosset vær og vind og tok plassen i bruk, og drev flere voksne igjennom en artig sporlek-løype etter en god middag for de over 150 frammøtte.


Et lag i fullkonsentrasjon i sporleiken, godt sammenkrøket i regnværet.

Det var ikke ”mai du skjønne milde” denne søndagen og mang en sokk og bukse måtte skiftes, men de mest utholdende ble til siste slutt. Stevnet ble avsluttet med familiesamling hvor vi fikk høre flott sang fra ei sanggruppe i barnekoret Baluba fra Herøy. De har øvd ekstra i snart et år ved siden av koret og har et flott repertoar. Med på samlinga var også gjesten fra Oslo, Torunn Nohre som jobber i Frikirkens Barn og Unge (FriBU) som familiekonsulent. Ho hadde blant annet med bønnestafettpinner fra misjonen og utfordret en fra hver menighet til å ta den med og be i en måned for vårt misjonsarbeid. Så skal de gi utfordringen videre på en gudstjeneste til noen andre i menigheten de kommer fra.