Konfirmanttur til Impuls i Trondheim

Av: Administrator
14/02-2011

Hva er verdt å reise 9 timer hver vei for? Hva samler over 500 ungdommer til forkynnelse, lovsang, forbønn og sosialt liv ut i de seine nattetimer? Hva fyller en hel buss fra Sunnmøre? Impuls!


Impuls er en ungdomsfestival som Salem i Trondheim arrangerte for 8. gang. Salem er en Normisjonsforsamling, og med god hjelp fra flere andre menigheter satser de stort hvert år på denne festivalen. Det var 3. gangen vi reiste med konfirmanter fra Herøy, alle gangene i samarbeid med Sula Frikirke. Også denne gangen kom vi fornøyde tilbake, og det blir bedre og bedre for hver gang. Og navnet på festivalen angir målet: Impuls defineres som en kraftpåvirkning som over tid fører til varig retningsendring. Vår bønn er at konfirmantene og alle de andre fikk gode Jesus-impulser denne første helga i februar.

Lastar spelaren ...

Forkynnelsen er sentralt evangelisk og luthersk. Tema i år var "Han elsker henne" forstått som Kristus elsker kirka. Første kvelden handlet det om kvaliteten på denne kjærligheten Jesus elsker oss med. Lørdag formiddag handlet det om henne, bruden. Og det ble lagt vekt på at alle vi som tror hører med, vi er kirka - ikke bygninger eller organisasjoner. Dette ble konkretisert gjennom å invitere alle til et dekka bryllupsbord. Det ble en sterk symbolhandling som mange benyttet seg av, det er godt å kjenne at man hører med i det gode selskap!

Gjennom hele helga er det mulighet å bli bedt for og samtale med veiledere. I tilegg ble det oppfordret til å bruke hverandre når man reiste i gruppe. Det hele ble avsluttet søndag med nattverd i grupper. På stemninga i bussen virket det som at de var fornøyd med programmet og at de hadde brukt tiden også til å bli kjent med nye. Det var nemlig atskillig roligere i bussen på vei hjem, det var endelig tid for søvn.