NYTT FRA FREDTUN !
Fra "Fredtun" til "Stavern Folkehøyskole, Fredtun"!

Av: Administrator
02/12-2010

2011 blir et historisk år for Fredtun: Synodestyret har nemlig gitt oss klarsignal for å skifte navn fra Fredtun Folkehøyskole til Stavern Folkehøyskole, Fredtun! Dette skjer 1. juni 2011?Og det skjer samme år som vår kjære skole fyller 90 år!


Men hvorfor i all verden skal vi bytte navn?
Det er jo så mange som er blitt glad i Fredtun-navnet. Det frembringer gode minner om herlige sommerstevner, varmt og godt vær og sterke møter med både Gud og mennesker. Mange husker også det ene året de fikk lov å være elev på denne flotte skolen og fikk venner for livet; ja, der selve livet fikk kurs og retning. Det er klart at selve navnet Fredtun for mange har en helt spesiell klang.

Likevel, for at Fredtun skal nå ut til nye generasjoner av ungdom, er vi avhengig av å kommunisere slik at de faktisk søker seg hit. Og det er i den sammenheng vi tror at stedsnavnet Stavern for de aller fleste vil kommunisere bedre. Selvsagt beholder vi fortsatt Fredtun-navnet. Dermed vil vår nye logo se slik ut:


”Alle burde kjenne til” sang vi på 50-tallet. Og for at enda flere unge skal få muligheten hos oss til å lære ”sin Gud og seg selv å kjenne” (som folkehøyskolens grunnlegger Grundtvig sa), så skal det i hvert fall ikke stå på hva vi kaller skolen.

Og så har vi 90-årsjubileum.
9. januar er det 90 år siden Frikirkefedrene fikk realisert sin årelange drøm om en egen skole. Selve dagen feirer vi med kake og fest sammen med elevene. I tillegg planlegger vi en åpen fest i forbindelse med Misjonsstevnet på Kristi Himmelfartsdag. Den kommer vi nærmere tilbake til utpå våren en gang.

Ny nettside
Etter som vi nå bytter både navn og logo, byr det seg en anledning til å gjøre noe med nettsida vår. Første uka i desember kommer vi opp med ei ny og spennende nettside. Dere finner den på stavernfhs.no

Og ellers da?
Jo takk, det skjer en del ting for tiden. F.eks dette:


Nytt lydstudio på Nesjarheim har vi fått, til stor glede for musikkelevene.


Fredtunlaget har vært med og finansiert nye møbler på alle internatstuene.


Vi har fått et romslig lagerbygg bak undervisnings-bygget, med bl.a. fasiliteter for sommerdrift og camping.


Svein og co i gang med en større oppussing av Tunheim. Ferdig i løpet av neste år. Da står Fredvang for tur.

Dugnader
Vi har hatt stor glede av dugnadsgjengene fra Moss og Brunlanes frikirker. De malte stuene i sommer, og er med på oppussingen av internatene nå i høst. Et bra tips til andre som har lyst på noen meningsfulle dager, med kombinasjon av arbeid og noen døgn i vårt flotte nybygg med full forpleining. Velkommen skal de være!

Som dere skjønner, det skjer litt av hvert her. Vi er dypt takknemlige for at Frikirken og menighetene er med og gir oss økonomisk mulighet til å både vedlikeholde og investere. Vårt ønske og vår bønn er at det som nå skal hete Stavern Folkehøyskole, Fredtun, også i framtida vil gjøre en forskjell for unge mennesker, både i forhold til eget liv, til andre mennesker og til Gud.
Slik Fredtun har gjort i alle disse 90 åra!

Vennlig hilsen Johan og resten av Fredtunpersonalet