Om Geir M. Lande

Geir M. Lande er ungdomspastor i Herøy Frikyrkje.

Byggedager på Orreneset

Av: Geir M. Lande
10/09-2010

Jesus er vår grunnvoll, i menighet og heim. Og sammen bygger vi et fellesskap av levende steiner, nemlig oss! 75 fra menigheten var samlet på Orreneset siste helga i august og fikk høre oppbyggelige ord, bokstavelig talt, fra vår tidligere pastor, Eldar Skeide.


Det var en fin flokk med store og små, og selv om temperaturen var litt lavere enn ønskelig ble det nok en fin helg på dette vakre stedet. Vi markerte bursdager, vi leika sammen, bygde kirker sammen og de elste barna nøt friheten på egne rom. Innsatsen på fotballbanen og på vannet i kanoer, seilbåt og robåt var upåklagelig, og mange relasjoner ble bygd og styrket. Vi avsluttet med en fin familiegudstjeneste med nattverd søndag formiddag.


Vi opplever det viktig å få slike samlinger hvor vi virkelig har tid til å bli bedre kjent. Vi går inn i en tid med mye "byggeprat" og vi trenger en samlende dugnadsånd. Men mest av alt trenger vi å samles hos Jesus, bygge livet vårt i heim og menighet på han som er vår grunnvoll.

Ingenting nytter hvis ikke Jesus er grunnvollen det bygges på. Dette var budskapet denne helga, og vi håper vi skal få mange små og store erfaringer av at det er sant: Jesus lever i oss og vi lever for han!