Om Geir M. Lande

Geir M. Lande er ungdomspastor i Herøy Frikyrkje.

Strålende konfirmanter i strålende sol!

Av: Geir M. Lande
07/05-2010

Lørdag 24. april sto 5 flotte tenåringer til konfirmasjon i Herøy Frikyrkje. Det ble en dag med høytidsstemning og glede over konfirmantene og evangeliet.


Fem flotte konfirmanter og en pastor (Foto: Rebekka Storøy)

Det er tradisjon for å ha konfirmasjon i Herøy Frikyrkje siste søndagen i april, og de siste åra har det vært utrolig flott vær de siste ukene av april. I år gjorde vi en liten vri, på grunnlag av flere konfirmantfamiliers ønske er det i år konfirmasjon på lørdag. Og været ble nesten så flott som vi kunne håpe. Noen skyer truet og temperaturen var ikke rekordhøy akkurat. Men inne i kirka var stemninga svært god. Eirin, Svenn Joar, Tomas, Knut og Sebastian fullførte et fint konfirmantår med en strålende innsats på overhøringa og godt humør. Noen av dem ymtet frampå at de var nervøse før vi startet, men det var det ingen i salen som merket. Når pastor Geir varmet opp med spørsmål der alle svara var "Liverpool" ble stemninga ekstra avslappa etter latteren la seg og konfirmantene kunne avgi sine egne svar på de spørsmålene vi hadde blitt enige om på forhånd.

Konfirmasjon i Frikyrkja er både høytidspreget og personlig preget. Med en liten gruppe som samles jevnlig sånn cirka annenhver onsdag til undervisning og fellesskap blir det mulig å bli godt kjent, og konfirmantene får være med å prege året positivt. I år har vi har reist på noen flotte turer til Tønsberg og Stranda og vi har fått være med på hjelpe noen som trenger det gjennom bøssebæring på Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Tønsbergturen ble helt spesiell da vi både fikk med oss en av norges beste kristne ungdomsfestivaler, Get Focused sammen med styret i Herøy Gospelkor, og cupfinaleseier til Aalesund på Ullevål! Alle var enige om at det hadde vært en vellykka tur, selv han som ikke var like interessert i fotball som de andre. Og sporty som de er, meldte vi oss på fotballturneringen Vestborg Cup hvor vi gjorde det godt i skarp konkurranse i klassen gutter under 16 år. Med 2 jenter på laget og en judomann i mål var det en uvanlig startoppstilling, men med godt humør, nøye taktikk og helhjerta innsats bet vi godt fra oss og spilte uavgjort mot de kommende turneringsvinnerne.


Stor stemning på Ullevål for konfirmantene og ca 17000 andre Aafk-fans!

Selve ordet konfirmasjon betyr"å bekrefte eller å styrke" og vi sier gjerne at det er en bekreftelse på dåpspakten. I Frikirken tenker vi egentlig ikke slik. Konfirmasjon er avslutningen av menighetens dåpsopplæring, og konfirmasjonens basis er dåpen. Ved dåpen har konfirmantene fått del i Guds frelse og blitt satt inn i livsfellesskap med Gud. Men, det er ikke avgjørende at man er døpt for å konfirmeres i Frikirken. Konfirmanttiden kan også for noen lede fram til grunnlag for dåp, hvis man ikke er døpt fra før. Målet for konfirmasjonstiden er uansett at konfirmantene skal kunne leve sitt liv i forsakelse og tro, tilbedelse og tjeneste som Jesu Kristi disipler i hjem, menighet og samfunn. Det er store ord, men det er det vi som kirke tror er selve meningen med livet: Å leve med Jesus! Det fokuset har vi prøvd å ha gjennom hele konfirmanttiden, og vi er glade for alle som velger å konfirmere seg i Frikyrkja. Det blir et spesielt år for oss og dem.