En spennende høst i Frikyrkja

Av: Administrator
15/08-2003

Menighetens semesterprogram er klart, og her er mye spennende og utfordrende.


Møtepunkt
Vi viderefører den måndelige samlingen som før gikk under navnet "Eit annleis bønemøte m/nattverd", og gir nå også lovsangen og undervisningen plass. Dette blir en samling som man virkelig trenger i sitt daglige kristenliv. Denne høsten er det pastor Erhard Hermansen og sokneprest Ole Brubakk som taler på Møtepunkt!

Konserter

Vi har allerede to konserter klar. Fredag 29. august er det klart for en spennende ungdomskonsert med Connected. Connected er et band med kristen profil, som gjennom musikk ønsker å formidle evangeliet til ungdom. Musikken befinner seg for det meste innen popsjangeren, med referanser til gospel og funk.

Connected består av Tone Heidi Borhaug, vokal, Håvard Sveås, keys, Geir Kristian Breivik, bass, Knut Andreas Antonsen, gitar og Tomas Pettersen, trommer.

Tone Heidi Borhaug er født og oppvokst på Notodden. Hun har sunget i en rekke kor og talentgrupper og vunnet diverse sangkonkuranser. Sammen med søsteren har hun gitt ut CD'ene "Norsk på nytt", og "de gamle, gode barnesangene 2". Hun har gjort flere TV opptredener, og er solist i koret Mosaic. Håvard Sveås kommer fra Ålesund, men studerer ved musikkonservatoriet i Trondheim. Han har spilt i en rekke band og kor, som Ålesund gospelkor. Han skriver mange av bandets låter. Geir Krisian Breivik studerer musikk i Kristiansand, men har bakgrunn fra diverse kor og band på Sunnmøre. Han er for tiden bassist i Gospelsambandet, og NEW TACTICS - Morderne Day Jazz, i tillegg til å arbeidet som freelance bassist. Knut Andreas Antonsen kommer også fra Sunnmøre, men studerer ved musikkonservatoriet i Kristianand. Han er gitarist i gospelsambandet. Tomas Pettersen kommer fra Hønesfoss, men bor i Oslo hvor han arbeider som freelance musiker. Han har tidligere spilt i rockebandet "Crawling Carpets", og spiller nå for blant annet Mosaic.

Plateaktuelle Anette Vedvik tar med sin gitar og gjør en konsert som passer alle. Musikken har alltid vært Anette Vedvik sitt liv. Tidlig oppdaget hennes foreldre hennes musikalske talent, og som ung 4 åring begynte hun å synge sammen med sin eldre søster. Ved siden av sang, har hun spilt en rekke instrumenter, piano, gitar, trommer og perkusjon. Som 12 åring begynte hun som musikalsk leder for ungdommene i sin hjemme menighet, men det var da hun som 16 åring begynte å skrive sine egne låter hun fikk sitt gjennombrudd som artist. Sommeren 2001 hørte en produsent henne synge og spille en av hennes sanger, og den påfølgende høst spilte hun sammen med Kenneth Skarstad inn sin første CD "My deliverence" med egne låter. CD'en forelå sommeren 2002. Kort etter sendte hun sendte ut sine CD til ulike platekompanier, og mottok svar fra flere, deriblant Forefront Records var ville møte henne i Nashville for et møte med platekompaniets president.

Fra å bo i en liten by i Norge, reiste hun til Hollywood for å studere musikk, og ble en del av "recording artist program". Mens hun bodde der oppdaget hun at musikken ikke bare kommuniserte med publikum på Østlandet, men at mennesker av ulik alder, fra ulike kulturer, og ulike stilgrupper likte å lytte til henne spille og synge. Annette sitt ønske er å kunne leve som sanger på fulltid, og få dele troen på Jesus og betjene mennesker gjennom sangen.

Innsettelse av pastor
Menigheten har vært så heldige å få Geir M. Lande som pastor med vekt på barn og unge. Søndag 24. august kl.11.00 innsettes han til tjeneste. Det er tilsynsmann Birger Løvlie som leder handlingen, mens menighetens hovedpastor Erhard Hermansen leder gudstjeneste. Senere samme dag blir det samlings- og velkomstfest. Tomine Sævik, Ira S. Ulvan og Tolvtetten synger denne søndagen.

Gudstjenester
Hver eneste søndag er det gudstjeneste kl.11.00. Disse er varierte og passer alle, enten du går her fast, eller ikke bruker å gå til gudstjeneste. Denne høsten spenner gudstjenestene fra Bob Dylan Messe til lovsangsmesse. Temaer som berøres er blant annet "Nådens gåte" og "Hvem er så min neste".

Familien i fokus
Tidligere i år ble det vedtatt at vi en gang i semesteret skulle satse på en annen form for dåpsoppfølging, som erstatning til de tidligere samlinger med foreldre til dåpsbarn (1-3 år). Vi satser bredere enn tidligere og vil invitere alle foreldre, i og utenfor menigheten en gang i semesteret under vignetten "Familien i fokus". Til høsten får vi besøk av Jan Tormodsæther fra "barnevakten". Han tar for seg problematikken fra BarneTV-sendinger, TV og PC-spill og reklame mot barn som forhåpentlig kan være en vekker for mange foreldre.