"Kom og lær Herren å kjenne!"

Av: Administrator
14/01-2010

"Jeg har forventning, som alltid, til besøk i menigheten ute i havgapet på Nord-Vestlandet" sier Jan Rettedal i en hilsen i forbindelse med hans besøk som starter idag. Jan Rettedal har vært i Herøy mange ganger, men har alltid lyst å komme tilbake.


Jan Rettedal er født i 1953 og er forkynner og menighetsveileder i Den Evangeliske Lutherske Frikirke. Han er utdannet adjunkt og har bakgrunn både som lærer, foreningssekretær, pastor og evangelist. Jan reiser omkring i hele Norge og besøker menigheter i og utenfor frikirken med bibeluker og evangeliske aksjoner, og har vært fellesmøtetaler en rekke steder i landet. Jan er gift med Ann Jorunn, og de bor i Fyllingsdalen ved Bergen.

Rettedal ga i 2008 ut boken "Som en av oss", en bok som har solgt godt og som brukes i menigheter og husgrupper som studieopplegg. "Det største vi kan gjøre for andre mennesker, er å gi dem Jesus! Det er nettopp det Jan Rettedal ønsker å gjøre gjennom denne boken som inneholder enkle skisser av Jesus fra Nasareth - Mannen som forandret verden. Bildene av Jesus er klare og utfordrende", ble det sagt om boka da den kom ut.

I sin hilsen skriver også Jan Rettedal; "Herøy Frikyrkje var en av de første menigheter jeg besøkte etter å ha blitt ansatt i kirkesamfunnet, og jeg fikk umiddelbart et kjærlighetsforhold til plassen og folket i Fosnavåg. Det har blitt mange besøk i menigheten gjennom mer enn tjue år nå, noen ganger med team, andre ganger uten. Mitt første besøk var helt tilbake til pastor Einar Hansens tid, og jeg har fått gleden av å tjene under alle pastorene siden. Perioden med forberedelser til dette nært forestående besøket har vært en god og forfriskende tid for meg. Så jeg håper og ber om å få komme med fersk åndelig mat til dere. Sammen med eldsterådet har jeg landet på to helgetemaer. Åpningshelga vil ha som tema "Kom og lær Herren å kjenne" mens temaet på avslutningshelga blir "Gud savner naboen min".

Menighetens pastorer blir med, det blir sang og noe å bite i!

Velkommen til møter og gudstjenester med Jan Rettedal.