«En kjærlighet som varer»

Av: Administrator
26/12-2009

Julaften talte pastor Erhard Hermansen om en kjærlighet som varer. En fullsatt kirke fikk gjennom dans, drama, sang og tale høre ordet om Gud som ble menneske.


Barnekora Lisje-Frik og Baluba deltok med sang.

Det var satt sammen et spennende program til familiegudstjenesten julaften. Her var barnekor med entusiastiske solister, en ung dansegruppe og juleevangeliet dramatisert.

Barnearbeider Siv Anne Sævik hadde øvd inn juleevangeliet i ny drakt og en ung dansegruppe fikk innlede familiegudstjenesten.


Pastor Erhard Hermansen talte om den kjærlighet som varer, og sammenlignet Guds kjærlighet med kjærlighet mellom venner og ektefeller. Han sa;

- At noen sender brev eller gaver, og at noen steller til selskap og fest, forteller oss at i jula er det mye glede og mye kjærlighet, men i dag hadde jeg tenkt å snakke om «Den kjærligheten som varer».

Han fortalte om de mange former for kjærlighet, som «kjærlighet på pinne». Det er godt, ja smaken er helt fantastisk, men det er ikke ekte kjærlighet, for når du har slikket en stund på kjærligheten blir smaken borte og kjærligheten tar slutt!

- Da er det godt at det finnes andre typer kjærlighet som varer lenger; som kjærlighet mellom venner. Gode venner er trofaste, og sammen med slike venner kan du være deg selv, du kan stole på dem. Det er viktig å ha gode venner, venner som alltid er der selv om det går i motbakke.

Jesus sier at vi skal elske hverandre og kjærlighet mellom venner kan handle om enkle ting som å dele matpakka med noen som har glemt den, bære sekken til noen som er slitne på tur, hente noe for noen uten å bli spurt på forhånd, tilby seg å seg å rydde opp etter andre. Du er virkelig glad i noen når du gir av deg selv til en venn, uten å tenke på at du skal få noe igjen. Du gjør det i kjærlighet.

Eller som kjærlighet mellom ektefeller. Det at to mennesker har hverandre for alltid, at de kan være seg selv, finne respekt og forståelse. At du har en du kan stole hundre prosent på. Kjærligheten mellom ektefeller er dyp og inderlig. Når to mennesker gifter seg spør jeg som pastor dem "vil du elske og ære og bli trofast i gode og vonde dager inntil døden skiller dere". De lover hverandre kjærlighet og å elske hverandre. Det å ha en å kunne dele alt med hverandre på godt og vondt er en stor velsignelse.

Men det finnes en kjærlighet som varer, også etter at vi dør. Jeg tenker på noe jeg har lest i Bibelen, om Gud. Det står noe om at kjærligheten fra Gud er evig. I Johannes 3.16 står det "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv". Jesus er en virkelig god venn, og hans kjærlighet er evig. Bibelen sier at Jesus holder ut alt, tåler alt, tror alt for deg og meg, og håper alt det beste for oss.

Hvis dere tenker på jula så tenker dere kanskje på et lite barn, i en liten krybbe - dere tenker kanskje på dyrene i stallen, gjeterne på marken, kanskje vismennene som reiste langt for å se det lille barnet.

Alt det tenker jeg også på, men jeg tenker på mer. Jeg tenker på at jula handler om Guds kjærlighet til menneskene. Fordi han elsket menneskene så høyt, ja bibelen sier "Med evig kjærlighet har jeg elsket dere" - det er grenseløs kjærlighet - nettopp av den grunn kom Jesus, ble vår bror, og vår frelser - så alle som tror på denne kjærligheten skal ha evig liv.

Guds kjærlighet til verden er enorm. Den får selv kjærlighet mellom venner og ektefeller til å blekne. Det forstår jeg litt av når jeg leser Salme 139. 5-6 "Bakfra og forfra omgir du meg. Det er for underfullt til å skjønne, det er så høyt at jeg ikke kan fatte det" Gud elsker verden og oss mennesker over alt.

Julenatt ble Jesus født som et menneske, men han var også Gud og han åpnet veien for menneskene til Gud. Min bønn for julen er at hver eneste av oss skal ta imot denne store kjærlighet fra Gud, den største gave som noen gang er blitt gitt. Når Jesus Kristus kom ble han vår bror, vår venn, verdens lys og vår frelser. Jeg håper vi alle vil satse på denne kjærligheten, avsluttet pastor Erhard Hermansne sin julaftentale.

Før «Deilig er jorden» tonet gjennom kirkesalen og små og store tok veien hjem fikk Jørgen Waage avslutte talen med å synge «Mary did you know»


Mary, did you know
that your Baby Boy would one day walk on water?
Mary, did you know
that your Baby Boy would save our sons and daughters?
Did you know
that your Baby Boy has come to make you new?
This Child that you delivered will soon deliver you.

Mary, did you know
that your Baby Boy will give sight to a blind man?
Mary, did you know
that your Baby Boy will calm the storm with His hand?
Did you know
that your Baby Boy has walked where angels trod?
When you kiss your little Baby you kissed the face of God?

The blind will see.
The deaf will hear.
The dead will live again.
The lame will leap.
The dumb will speak.
The praises of The Lamb.

Mary, did you know
that your Baby Boy is Lord of all creation?
Mary, did you know
that your Baby Boy would one day rule the nations?
Did you know
that your Baby Boy is heaven's perfect Lamb?
The sleeping Child you're holding is the Great, I Am.