Gudstjenester på sjukeheimene!

Av: Administrator
21/12-2009

På fjerde søndag i advent, «gledens adventssøndag» flyttet Frikyrkja sin gudstjeneste til Herøy helse- og omsorgssenter og til Myrvåg omsorgssenter, og det var mye glede på sjukeheimene under disse gudstjenestene.


Både på Eggesbønes og i Myrvåg var det mange samlet da pastor Erhard Hermansen ønsket velkommen til gudstjeneste. Una Myren hadde valgt «Eit barn er fødd i Betlehem» som åpningssang på Eggesbønes og Bendik Hermansen leste fra Jesaja 9.6-7 «For eit barn er oss født, ein son er oss gjeven. Herreveldet kviler på hans aksler, og han skal kallast: Underfull Rådgjevar, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste. Så skal herredømet verta stort og freden utan ende over Davids kongsstol og over riket hans».

Både på Eggesbønes og i Myrvåg var det mye sang. Trond Espeseth sang «Ei krubbe var vogga» og «Det hev ei rosa sprunge» så flott acapella, mens Karoline Berge, Kristina Sundnes og Elisabeth Kvalsvik, alle fra Herøy Gospelkor sang «Mitt hjerte alltid vanker» og «I en natt».


Trond Espeseth sang "Ei krubbe var vogga" og "Det hev ei rosa sprunge"

Pastor Erhard Hermansen talte over teksten i Matteus 1.23 «Sjå, møya skal bli med barn og føda ein son, og dei skal gje han namnet Immanuel - det tyder: Gud med oss», og minnet om en sangstrofe av Arnold Børud "Det sanne lys, som lyser opp hele verden, det skinner i dag".
- Det gir perspektiv. Den Gud som ble menneske for 2000 år siden er den samme i dag. Jesus er livet, og bibelen sier at det er på grunn av ham at vi lever, beveger oss og er til. Han er Guds lys og håp til menneskene, og Jesus sier altså om seg selv at han er den samme i dag som den gang. Han brakte menneskene håp og kjærlighet, lys og fred, og bringer mennesker det samme i dag, sa pastor Erhard Hermansen.


f.v.Elisabeth Kvalsvik, Karoline Berge og Kristina Sundnes sang "Mitt hjerte alle vanker" og "I en natt"

Han delte en historie fra grunnleggeren av "prison fellowship" i USA, og leder av prosjekt "Engletre" Chuck Colson. Chuck Colson opplevde noe helt spesielt. Prosjekt "Engletre" handler om at "prison fellowship" hver jul samler inn julegaver til barn som ikke får gaver som andre fordi en eller begge av foreldrene er i fengsel. Chuck Colson besøkte i dette ærend et svært nedslitt og fattig område i Washinton like før jul. Han kommer til et hus, dørene henger knapt sammen, det er kalt i gangen som en konsekvens av at radiatoren ikke virker. I det han kommer inn løper fire, fem barn rundt, men deres mor er ikke hjemme.

En liten gutt kommer tillitsfullt løpende mot ham, klemmer han, og spør "Hva heter du". "Jeg heter Chuck, og jeg kommer med gaver fra din far", svarer Chuck, "hva heter du?", "Imanuel", svarer den lille gutten. "Vet du hva navnet ditt betyr" spør Chuck, "Nei" svarer gutten. Chuck kneler ned ved gutten slår opp i Bibelen og forteller den lille gutten "Ditt navn betyr; Gud med oss".

I det samme kommer hans mor, gutten løper moren i møte og roper "Mamma, mamma; Gud er med oss, Gud er med oss". Chuck Colson sier videre, at da han forsvant ut at det huset, gikk ned trappen og ut i den kalde kulda, kunne han høre den lille gutten som fremdeles ropte "Gud er med oss", "Gud er med oss". Han sa "Jeg visste at det er verdens håp"!

- I Jeremia 29.11 står det "For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke tanker til ulykke, jeg vil gi dere fremtid og håp". Guds tanker for deg og meg er fredstanker, han har i sin sønn, Jesus Kristus, gitt oss fremtid og håp. Guds julepreken handler om en himmelsk far som elsker oss grenseløst. Det handler om en Gud som er med oss, sa pastor Erhard Hermansen.


Etter gudstjenesten ble det mange fine samtaler og mange uttrykte takknemlighet over gudstjenesten på sjukeheimene. Kanskje er det en fin tradisjon som er blitt startet!?