"En jul uten Jesus har liten verdi, det blir som en pakke med ingenting i"

Av: Administrator
05/12-2009

I desember har pastor Erhard Hermansen besøkt ungdomsskole, barneklubb, junior og sjukeheim med ballong, mandarin og en spennende pakke. I årets siste nummer av månedsmagasinet kan du lese mer om hva han ville fortelle ved hjelp av disse tingene, du kan også lese intervju med nyansatt barnearbeider Siv Anne Sævik og ellers høre nytt fra menigheten.


Les månedsmagasinet

«En jul uten Jesus har liten verdi, det blir som en pakke med ingenting i»

Desember er en spennende måned. Mulighetene til å fortelle om den store nyheten, Gud som kom til oss, om barnet som fikk navnet Immanuel som betyr «Gud med oss» er mange. Utstyrt med ballong, mandarin og en spennende pakke har jeg den siste uka vært på Møre Ungdomsskule, barneklubb på Frøystad, junior på Remøya, advensstund på Kvalsund og sjukeheimen på Eggesbønes og delt de gode nyhetene.

Hva er det jeg har forsøkt fortelle med disse tingene? Vi ser ikke luften, men når vi blåser luft inn i ballongen kan vi se hva lufta gjør med ballongen.

Hjemme hos oss blir adventstida og jula fyllt med mange luker, en av dem er lukten av mandarin. Hvis jeg ikke hadde smakt mandarin, bare hørt hvordan en mandarin smaker ville jeg likevel ikke vite hvordan den smaker, og om jeg ikke visste at det var et skall på mandarinen som måtte av før mandarinen kunne spises ville jeg få en ganske bitter opplevelse.

Bibelen sier «Smak og kjenn at Herren er god». Bibelen forteller oss at Gud fyller oss med sin kjærlighet, akkurat som ballongen ble fyllt med luft, og Gud er like nær oss som lufta i ballongen. Vi ser ikke lufta i ballongen, men vet at den er der likevel. Vi ser ikke Gud, men vet at han er her likevel.

På samme måte som med mandarinen, den gode smaken får vi ikke tak i før vi har tatt av skallet, vil Guds kjærlighet først åpne seg for oss når vi åpner Bibelen og blir kjent med ham der. Og akkurat som vi ikke ser lufta, men hva den gjør med ballongen, ser vi ikke Gud, men når vi begynner å tro på ham, ser vi hva han gjør i våre liv. Vi får trøst når vi er lei oss, fred når vi er redde, ja Jesus har sagt at han er med oss alle dager.

Jeg gleder meg til å åpne pakkene under treet julaften. Jeg pleier å få så mye fint, men tenk om jeg hentet frem en pakke fra treet hvor det stod til Erhard, pakket den opp, og så var det ingenting inne i pakka. For en skuffelse!

Sigve har komme hjem fra barnehagen og sunget «en jul uten Jesus har liten verdi, det blir som en pakke med ingenting i». All maten, pakkene, selskapene, pynten, alt det er kjempebra, men det blir liksom som en innpakning. Uten det virkelige innholdet blir det bare kjekt, men med Jesus blir det virkelig godt.

Å åpne mandarinen gjorde at vi fant en god frukt, å åpne bibelen er som å åpne en pakke hvor du finner den flotteste gaven, du finner Jesus!

«Se en jomfru skal bli med barn og føde en sønn, og hun skal gi ham navnet Immanuel. Det betyr Gud med oss». Gud er med oss. Gud er med deg hver eneste dag om du ønsker det! Jesus kom for at det skulle bli mulig.

Denne advent ønsker Jesus igjen å fortelle oss at grunnen til at han kom var fordi Gud var glad i menneskene. Han elsker hvert eneste menneske og selv om det kan være vanskelig å forstå, kan jeg garantere deg at det er det beste for alle mennesker.

En amerikaner ville så gjerne at soldatene i treningsleiren i nabolaget skulle oppdage dette. Derfor ba han om å få fortelle om Jesus i militærleiren. Han ble svært skuffet da han ikke fikk lov å gå inn på område. Men i stedet for å gi opp, bestilte han flere tusen lommespeil fra et firma. Bakpå hvert speil fikk han trykt ordene fra Johannes 3.16 «For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

Under verset skrev han «Hvis du ønsker å få greie på hvem Gud elsker se på den andre siden. Soldatene fikk hvert sitt speil, og idet de tittet på seg selv i speilet fikk de se et menneske som var elsket av Gud.

Så - se deg selv i speilet og se en som Gud elsker.

God advent alle sammen!

Erhard Hermansen, pastor


Les månedsmagasinet