Over 1000 fylte Stavernhallen under årets Visjon

Av: Administrator
15/08-2009

Frikirken sitt sommerstevne når stadig nye deltakerrekorder. I år var det ungdommene som stod for rekorden med over 150 tenåringer samlet på Fredtun i Stavern. Øyvind og Mona Storøy med barna Andre og Julie har bare lovord om årets Visjon.


Over 1000 mennesker var samlet til årets Visjon på i Stavern.

Vi kom tidlig ned mandag og fikk god plass, forteller Øyvind. De hadde fått med seg Øyvind sine foreldre, Helge og Else til Visjon, men var ellers det de eneste fra Herøy.

- Det gjorde ikke noe. Vi ble fort kjent med nye, sier Øyvind, som forteller om en familie fra Ålesund Frikirke som ikke bare ble et spennende bekjentskap, men et godt vennskap. Fredag skal de til Ålesund på besøk.

Øyvind kan ikke skryte nok av opplegget rundt Visjon, og neste år vil Øyvind ha med mange fra Herøy og Sunnmøre.
- Start eller slutt ferien med Visjon, det gir utrolig mye, sier Øyvind entusiastisk. Han forteller hvordan han gjennom Visjon har fått et sterkt møte med Jesus.
- Det er utrolig godt å få høre og merke at Jesus er med deg overalt, uansett hvor du er, sier Øyvind!


Fellesskap i leiren. Her er Øyvind og Mona samlet med venner fra Ålesund og Grimstad.

HITS for alle og Trond Cruz
Formiddagsmøtene under årets visjon var ved Jan Gossner og Jorun Strand Askeland. Temaet var "Gud savner naboen min". Øyvind forteller hvordan de konkret ble utfordret til å be for en nabo. Paralellt med formiddagsmøtene var det opplegg for barna godt tilrettelagt for de ulike aldersgruppene. Julie var med på "Lek og Lær", mens Andre var med på fotball. Andre kunne nesten ikke vente til neste dag og neste samling, og syklet tidlig til Stavernshallen for å "varme oppe".


"Gud savner naboen min" var tema for formiddagssamlingene og storfamiliegudstjenesten søndag. Her er det synodeformann Arnfinn Løyning som taler.

Øyvind forteller hvordan ungene har blitt minnet om at Jesus ikke er en som tar ferie. På Visjon ble både barn, unge og voksne utfordret og Øyvind har positivt merket hvordan barna spør mer etter oppholdet på Visjon.

Høydepunktet var HITS for alle med tema "Åndens frukt er kjærlighet..." eller "Litchi". Litchi som også er kalt kjærlighetsfrukt skal minne om Paulus brev til Galterene om Åndens frukt som er "Kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse.

Under HITS samlingene møtte de FriBU pastor Daniel dos Santos som Trond Cruz. Trond Cruz gikk fra å være en stor egoist til å forstå at livet handlet om andre verdier og begynte å se menneskene rundt seg og bry seg om dem.

Spør du ungene hva de husker fra HITS vil de nok svare med kjenningsreplikken "Show it, show it - her er jeg" slik gjennomgangssangen ble avsluttet.


Trond Cruz (FriBU pastor Daniel dos Santos) var fest innslag under "HITS for alle" samlingene.

Bønnens plass
Øyvind opplevde også et værunder under Visjon. Det regnet når de kom, men så lettet det opp til Visjon. Det ble bedt for været under Visjon og selv om det var meldt dårlig vær, var både onsdag, torsdag og fredag godeværsdager.

At bønnen hadde en sentral plass gjorde Øyvind godt. Han forteller om alle menneskene som dannet en stor bønneringen utenfor scenen og ba før møtene, noe som ble et sterkt vitnesbyrd om bønnens betydning i alt vårt arbeid.

Påfyll og rekreasjon
Ellers sier Øyvind at campingstolen i logenen sier mye om Visjon slik han opplever det. Arrangørene av Visjon forteller at den tomme campingstolen skal fortelle om Visjon som et sted for avkobling, et sted hvor du henter nye krefter, slapper av og gjør ting du ikke gjør til vanling. Den tomme campingstolen kan også minne oss om behovet for å fylle livet med noe meningsfylt. På Visjon kan du koble til å få påfyll, sosialt og åndelig. Den tomme stolen kan minne oss om noen som trenger vår kjærlighet, noen som kan få nytt håp gjennom vår omsorg og tid!
- Visjon er stedet for påfyll og rekreasjon, for fellesskapet og for ny inspirasjon, sier Øyvind.


Øyvind og Mona dro videre til Danmark og opplevelser som blant annet Legoland.Likevel forteller Øyvind at det ble et stort tomrom når Visjon var over. Her fikk vi knyttet verdifullt vennskap, og levde tett på mennesker som viste at de brydde seg om oss og var glad i oss.

Øyvind vil ha med mange fra Herøy og Sunnmøre neste år, og forteller at han har holdt av 15 plasser til Sunnmøringer til neste år.