God sommer... sammen med Jesus!

Av: Erhard Hermansen
30/06-2009

Skolen er slutt for i år. En lang ferie står for døra og i løpet av de neste månedene tar alle ferie, noen kort andre lenge.


Vi trenger ferie. Jeg kjenner det selv. Det er godt å få hvile ut etter et langt semester og et langt skoleår. Gud selv gav menneskene beskjed om å hvile, derfor gav han oss søndagene, og etterhvert har vi fått ordninger som gjør at vi kan ta lengre avbrekk, som ferie, for å hvile ut.

Men våre fridager er gitt oss av flere grunner. Gud ønsker at vi skal bli kjent med ham, og i en travel hverdag trenger vi "pusterom" som bedre lar oss nettopp det - bli kjent med ham!

Barnestjernen Lisa Børud synger slik i sin sang "Kjempefest"; "Vil du være med meg på kjempefest, der kan hvem som helst få være gjest, for det er Jesus, som har stelt i stand. Han har sagt at alle som vil kan få komme som de er, på fest hos ham".

21. juni var det storfamiliegudstjeneste på Allmenningskaia. Rundt 500 mennesker hadde funnet veien dit - til kjempefest, og det var flott å kunne tale over denne teksten akkurat da

"Ein av gjestene som høyrde dette, sa til han: "Sæl er den som får sitja til bords i Guds rike!" Men Jesus sa til han: "Det var ein mann som ville halda eit stort gjestebod og bad mange. Då tida for gjestebodet kom, sende han tenaren sin i veg for å seia til dei bedne: Kom, for no er alt ferdig! Men dei kom med orsakingar, alle som ein. Den eine sa: Eg har kjøpt eit jordstykke og må ut og sjå på det. Du må gjera vel og orsaka meg. Ein annan sa: Eg har kjøpt meg fem par oksar, og no skal eg av stad og prøva dei. Du må gjera vel og orsaka meg. Endå ein annan sa: Eg har gift meg, difor kan eg ikkje koma. Tenaren kom att og fortalde dette til herren sin. Då vart herren i huset sint og sa til han: Gå straks ut på gater og torg i byen og hent inn fattige og uføre, blinde og lamme. Tenaren kom att og sa: Herre, eg har gjort som du sa, men det er enno rom. Då sa herren til tenaren: Gå ut på vegane og stigane og nøyd folk til å koma inn, så huset mitt blir fullt. For det seier eg dykk: Ingen av dei som var bedne, skal få smaka festmåltidet mitt." Lukas 14.15-24

Denne sommerdagen har jeg lyst til å fortelle deg om tidenes største fest, en fest som ikke er annonsert i avisa.

Men først; Tenk om jeg ville lage til tidenes største fest. Ja, jeg snakker virkelig om tidenes største fest. Maritim Sommarfestival i Herøy ville bare vært blåbær. Den internasjonale Grand Prix finalen hadde blekna. Jeg snakker om tidenes største fest - en fest ingen hadde sett maken til.

Tenk om jeg la ned masse arbeid for å gjøre festen så fantastisk og så perfekt som mulig for deg.

Tenk om jeg stelte i stand den beste maten, pyntet de flotteste borda og henta inn den beste musikken. Tenk om jeg brukte flere dager, kanskje uker, måneder, ja kanskje til og med flere år for å stelle i stand til fest.

... tenk om jeg gjorde alt dette ... og så var det ingen som ville komme?

Noen ville heller være sammen med kjæresten, noen med katten, en ville heller sitte foran TV'en.

Jeg kan love dere en ting. Jeg hadde blitt utrolig lei meg.

Men nå skal dere høre noe som både er rart og likevel utrolig fantastisk.

Tidenes største fest holder akkurat nå på å bli stelt i stand. Det er den festen jeg nevnte tidligere, den som ikke er annonsert i avisa. Tidenes største fest forberedes ikke her på jorda.

En gang lovet nemlig Jesus menneskene at han skulle dra av sted for å lage i stand tidenes største fest. Ja egentlig er det ikke bare snakk om en fest, men han ville lage til en plass som er bedre enn noen fester vi noen gang har vært med på, og denne plassen skulle vare for alltid - eller evig - tenk; fest i all evighet!

Det Jesus snakka om var himmelen, og det som gjør at himmelen er så bra - er at der er Gud, og der Gud er, er det bare godt. Gud er en god Gud.

Gud har lagt ned masse arbeid i den festen - det viktigste han gjorde var å sende Jesus for å fortelle om Guds plan - om den store festen. Og mens Jesus var på jorda gjorde masse fantastisk, men det mest fantastiske var da han døde og stod opp igjen - ja, ikke det at det var så fantastisk at Jesus døde, men det var det likevel - for når Jesus gjorde det sa han samtidig - om du tror på meg - at jeg døde og stod opp for deg, da skal du leve evig. Ja - da har du sagt ja til invitasjonen.

Jeg kan love dere en ting - den festen er en fest jeg ikke kan gå glipp av... og det er en fest du ikke bør gå glipp av.

Det rare, men gode - er at det ikke koster noe å komme på denne himmelfesten. Jesus sa, at det eneste du skal gjøre er å tro at jeg er Guds sønn og at jeg kan hjelp dere på vei til himmelen. Vi kaller det en frelser, og det betyr en redningsmann. Jesus er en redningsmann. En redningsmann som hjelper oss frem til himmelen. Er ikke det flott.

Jesus sa; tro på meg!

Men ... det er veldig mange som har sagt nei til invitasjonen om å bli med på himmelfesten. Derfor lurer jeg veldig på om du vil bli med? Ja, for du blir vel med på den store festen?

Hvis du vil bli kjent med Gud, må du også bli kjent med Jesus - for Jesus sa at kjennskap til ham, og det å tro på ham var veien til Gud.

Kanskje kan du tenke litt over det i sommer. Gud har skapt deg, han vil leve hver dag sammen med deg, og han vil at du skal tro på ham!

God sommer... sammen med Jesus!